Min erfaring med Stable Diffusion

Etter å ha testet Stable Diffusion en stund, begynner jeg endelig å få taket på ting. Det er ganske enkelt å generere tegninger og malerier – se to eksempler:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by hjelp med skyen (@hjelpmedskyen)

Det er langt verre å lage noe som er fotorealistisk. Og aller verst er det å lage ansikt og fingre, her sliter algoritmen fælt. Man må som regel prøve flere ganger.

Men nesten hvem som helst kan begynne med AI-kunst. Man trenger bare å sette opp Stable Diffusion web UI. Dette er rimelig raskt gjort, uavhengig av hvilket operativsystem du har. Du trenger selvsagt en datamaskin med mye minne (systemminne eller grafikkortminne). Pluss mest mulig prosessorkraft, ellers vil det gå veldig tregt.

Hvert genererte bilde blir 512 x 512 piksler, så lenge man ikke har endret innstillingene. (Annen oppløsning pleier å tulle til bildet.) Deretter kan man oppskalere (med AI) til 2048 x 2048 piksler. Dette er to forskjellige operasjoner. Ikke alt av funksjonalitet er utforsket enda, godt mulig disse to operasjonene kan linkes på et eller annet vis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *