Markløft for 149 NOK

Etter å ha bygd stativ for knebøy ble jeg anbefalt å trene markløft i tillegg.

Rett før jul kjøpte jeg derfor en boks med skruer på Biltema for 149 NOK, så jeg kunne lage en enkel løsning i tre som vektstanga kunne ligge på. Men dette kom jeg aldri i gang med p.g.a. rustbehandling på bilen som var viktigere.

I dag ble dermed første dagen hvor jeg hadde tid, og resultatet ble som følger:

Også denne gangen ble løsningen å bruke gammel plank. Stativet er tatt i bruk og fungerer som forventet. Vektene brukt her er 20 kg hver og kostet 79.90 NOK per stk. da jeg lagde de i november.

Som med knebøystativet er dette en midlertidig løsning for å se om dette er en treningsøvelse som passer meg.

Siste oppdatering

1) Aller først hadde jeg løsningen avbildet over, hvor jeg brukte vannvekter. Dette var i en prøveperiode for å se om jeg likte øvelsen godt nok til å ofre gulvplassen.

2) Noen måneder senere lagde jeg en finere løsning med sammensveiset skrapmetall som så ble lakkert svart. Inni plasserte jeg et lite platå så vektstanga blir litt lavere enn kneet.

3) Deretter fant jeg to gamle hengerhjul som jeg fylte med betong. Disse ble ironisk nok så tunge at det er vanskelig å løfte på de. (Se innlegg om egenlagde vekter for fremgangsmåte.)

Over ett år senere bruker jeg fortsatt utstyret. Når sant skal sies trenger man egentlig bare å kjøpe vektstang hvis man ønsker å gjøre det billigst mulig. Å mekke vekter og eventuelt liggestativ for stanga kan alle klare for en billig penge.

Det største problemet er egentlig oppvarming fant jeg ut. Noe verken spinningsykkel, ergometersykkel eller spinkel tredemølle for gåing klarte å fikse.

Å gå hurtig minst 1 time, også jogge og tidvis springe (for full guffe) så man blir skikkelig varm i trøya er helt nødvendig før tung styrkeøkt. Jeg gikk derfor til anskaffelse av Master T30 som gjør susen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *