Knebøystativ for 100 NOK

Etter å ha fått litt fnatt av å repetere mikroøkonomi hver dag i en uke bestemte jeg meg i går for å ta en pause så jeg kunne bygge et knebøystativ i tre … (!)

(I flere år har jeg hatt ønske om å skaffe meg stativ og utstyr for knebøy og benkpress, men det har aldri vært nok tid eller gulvareal der jeg har oppholdt meg fordi jeg har vært borteboende student. Dette ble annerledes fra i høst, da fikk jeg både mer boplass og mer fritid.)

Planen var opprinnelig å bygge både benkpress og knebøy med Biltema-stål siden jeg liker en utfordring og fordi jeg kunne tenkt meg et nytt sveiseprosjekt. Men akkurat nå har jeg ikke hatt tid.

For noen uker siden kjøpte jeg derfor heller en brukt benkpress for 500 NOK hvor det fulgte med vektstang, vektskiver og lås. Et stativ for å ta knebøy var derfor alt som manglet.

Med noe misfarget plank fra et revet stillas, gipsskruer og diverse småspiker fra tidligere prosjekter, samt nyinnkjøpte vinkeljern, fikk jeg etter 6 timers arbeid følgende resultat:

kneboy

Et stødig og solid stativ som tåler høy nok vekt, og hvor min eneste utgift var 99.90 NOK for 20 stk. vinkeljern hos Biltema.

Stativet er tatt i bruk og fungerer bra nok som en midlertidig og enkel løsning så jeg kan komme i gang med treningen, og så jeg kan finne ut om dette er noe for meg.

OPPDATERING: Etter å ha brukt stativet i ca en måned kastet jeg det ut og gikk helt over til markløft som trener mer av kroppen.

OPPDATERING: Jeg liker knebøyøvelsen bedre enn markløft så det ble til at jeg bygde meg et nytt stativ noen år senere:

knebøy

Dermed kan jeg trene begge og få mer variasjon.

Materialbruk: Gammel finérplate. Ca 50 stk. lange skruer. Noen titalls meter med gammel gulvplank. Noen få meter med rester av impregnert gulvplank. 2 stk. lange bolter med skiver og muttere for vektstanga. Og 4 meter med solid ikke-råtten 2×4. Alt var gjenbruk så ingen reelle utgifter.

Har man plankerester og verktøy er dette noe alle kan klare å bygge på en dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *