Billigst mulig støydemping for kabinett

Tidligere i sommer bestemte jeg meg for å kjøpe et større kabinett for å få litt mer plass. Jeg valgte til slutt et brukt ‘big tower’ jeg fant på FINN for 150 NOK:

Tidligere den dagen kjøpte jeg også noen stillegående vifter og ny strømforsyning med ECO-mode fordi den gamle begynte å bli ustabil. Og etter å ha flyttet over hovedkort, o.s.v. var alt fryd og gammen (igjen).

Men så bestemte jeg meg for at den uendelige vifte- og harddiskstøyen var et problem som jeg endelig ønsket å bli kvitt. Men hvordan gjør man dette uten å kjøpe masse fancy greier fra nettbutikker?

Etter mye googling og lesing hoppet jeg endelig i det og valgte lyddempingsplate fra Biltema (10 mm) som jeg kjøpte 2 stk. av:

Deretter gikk det noen timer på klipping og tilpasning. Omtrent alle tilgjengelige overflater på innsiden ble tildekket – inkludert begge avtakbare sider:

Jeg hadde egentlig ikke noe tro på at dette ville være verdt bryderiet. Stor ble derfor overraskelsen når støyen viste seg å bli betydelig dempet. Og det til tross for at det fortsatt er åpninger bak og i fronten p.g.a. vifter, viftestyringen og BR-ROM.

Lyddempingsmatter fra Biltema kan derfor anbefales om man ønsker billig og rimelig lyddemping til PC-en. Men stillegående vifter og eller viftestyring er nødt til å inngå i løsningen for best mulig resultat.

OPPDATERING: Fordi noen av harddiskene er gamle bråker de tidvis ganske mye. Jeg har derfor delvis dobbeltisolert rundt disse og dette hjalp veldig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *